A Kapolyi Ügyvédi Iroda a Budapesti Értéktőzsde által nyilvántartott hivatalos tőzsdei tanácsadóvá vált

A Budapesti Értéktőzsde a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával idén beindította a magyar kis- és középvállalkozások tőzsdei megjelenésének felkészülését és megvalósítását segítő Mentoring Programot. A program európai uniós GINOP forrásból kerül finanszírozásra, annak keretében a kkv-k támogatást igényelhetnek a tőzsdére lépéshez.

A program két szakaszból áll. Az első szakaszban a résztvevők egy komplex kétéves képzési programban vehetnek részt, amelyben a legjobb szakemberektől szerezhetik meg a tőzsdére lépéshez szükséges ismereteket. A második szakasz a tőzsdére lépéshez szükséges érettséggel rendelkező társaságok részére nyújt segítséget a felkészülésben és magában a tranzakció lefolytatásában.

A Budapesti Értéktőzsde úgy ítélte meg, hogy a Kapolyi Ügyvédi Iroda munkatársai olyan szakmai tapasztalattal bírnak, ami alkalmassá teszi irodánkat arra, hogy a Mentoring Program keretében a program szerinti Tőzsdei Tanácsadóként működjön közre a sikeresen pályázó kkv-k tőzsdére lépésében.

Irodánkban a tőkepiaci csapat a legnagyobb munkacsoport. Vezetője, dr. Krezinger Viktor több mint tíz éve dolgozik a tőkepiaci szabályozás és az értékpapírjog területén, számos hazai kibocsátásban, engedélyezési eljárásban és zártkörű tranzakcióban vett részt. Irodánk 2002 óta fontos szolgáltatója a magyar tőkepiac szereplőinek, számos befektetési szolgáltató, alapkezelő és tőzsdei kibocsátó részére láttunk el eseti vagy folyamatos megbízást az elmúlt tizenhat évben. Emellett a magyar tőkepiac legnagyobb infrastrukturális szereplőinek folyamatos napi szintű támogatást nyújtottunk (1999-2015 Budapesti Értéktőzsde, 2016-tól folyamatosan a KELER Központi Értéktár Zrt. és a KELER KSZF Zrt.).