A Kapolyi Ügyvédi Iroda kulcsszerepet játszik az eddigi legnagyobb autómegosztó üzleti megállapodásban

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk az AutoWallis Csoport legújabb autóipari akvizíciójának, amikor a ShareNow Magyarországnak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. által történő megvásárlásában támogattuk az érintett részvényeseket. A tranzakció egy újabb fontos lépés az AutoWallis Csoport ambiciózus stratégiájának megvalósításában.

A Kapolyi Ügyvédi Iroda tapasztalt tranzakciós csapata Martin Gortva, LL.M. vezetésével elsősorban a Wallis Autómegosztó Zrt. és a Wallis Asset Management Zrt. számára nyújtott tanácsadást, jelentős szerepet vállalva a tranzakció alapos előkészítésében, lebonyolításában, lezárásában és a zárást követő ügyekben. A csapatban részt vett még Benczik-Szekeres Vivien és Horváth Gábor, MBA. Támogattuk továbbá az AutoWallis Nyrt-t a tranzakció előkészítéséhez, illetve lezárásához szükséges különböző társasági eljárásokban, valamint eljárunk a KELER előtt az AutoWallis Nyrt. által az alaptőke-emelés eredményeként kibocsátott új részvények előállítása érdekében.

A Share Now-t Magyarországon üzemeltető Wallis Autómegosztó Zrt. felvásárlásával az AutoWallis Nyrt. tovább bővítette szolgáltatási portfólióját a mobilitási piac egyik legdinamikusabban fejlődő területén, az autómegosztásban, és megerősítette pozícióját a magyar mobilitási piacon. A tranzakció várhatóan jelentős szinergiát eredményez mind a működés, mind a keresztértékesítés terén az AutoWallis Csoporton belül.

A Share Now mintegy 100.000 regisztrált felhasználóval és közel 500 járműből álló flottával rendelkezik Magyarországon; 2,2 milliárd forintos árbevétele alapján piacvezető a szegmensében.

A tranzakció jelentőségét mutatja, hogy a közösségi autómegosztás mind Magyarországon, mind a régióban óriási ugrást mutat, és várhatóan szerves részét képezi majd a városi jármű- és közösségi közlekedésnek. Előrejelzések szerint Budapesten rövid- és középtávon akár ötszörösére is nőhet az autómegosztást használók száma.