dr. Kazella Éva

Szenior ügyvéd

dr. Kazella ÉvaTAPASZTALAT

A Kapolyi Ügyvédi Iroda senior ügyvédje, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik Információs Technológiával és Szellemi Tulajdonnal összefüggő ügyekben valamint Adatvédelmi kérdésekben.

Közreműködésével a Kapolyi Ügyvédi Iroda megrendelői és szolgáltatói oldalon is hatékonyan és magas színvonalon tud segítséget nyújtani ügyfeleinek IT ügyekben. Jelentős tapasztalattal rendelkezik szoftverfejlesztések, rendszerintegrációs és rendszerbevezetési projektek területén, továbbá szerzői jogi, védjegyjogi és más szellemi tulajdonnal kapcsolatos területeken, valamint adatvédelmi kérdésekben.  Tapasztalatait magyar és külföldi ügyfeleket ellátó ügyvédi irodáknál és nagyvállalatoknál szerezte.


TANULMÁNYOK

Diplomáját a budapesti Eötvös Loránd  Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1997-ben és ugyanezen évben kezdte meg szakmai pályafutását.

Szakvizsgáit 1999-ben tette le, 2000-től a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

2005-2012 között az egyik legjelentősebb nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező IP jogérvényesítő ügyvédi iroda munkatársa, 2015-től a mai napig IT, IP és adatvédelmi ügyekkel foglalkozott. 2019-2022-ig egy ipari és technológiai nagyvállalat IP, IT és innovációs tanácsadója majd jogi igazgatója.

Az idén tavasszal csatlakozott a Kapolyi Ügyvédi Irodához.

Angol nyelven felső fokon, németül és dánul középfokú szinten beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Püski Zsombor

Ügyvédjelölt

dr. Püski Zsombor

TAPASZTALAT

2021 óta a Kapolyi Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje.  

Zsombor egyetemi tanulmányai alatt gyakornoki feladatokat látott el egy nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, piacvezető budapesti ügyvédi irodában, illetve a Budapest Környéki Törvényszék Gazdasági Kollégiumában is.

Egyetemi tanulmányai befejezését követően egy gazdasági jogi praxisú budapesti ügyvédi irodában helyezkedett el ügyvédjelöltként, ahol többek között peres eljárásokkal, kötelmi és társasági joggal, valamint versenyjoggal foglalkozott.


TANULMÁNYOK

Zsombor 2020-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi Karán diplomázott summa cum laude minősítéssel.

Egyetemi tanulmányai alatt két szemesztert a Lisszaboni Egyetemen töltött az Erasmus+ program keretében.

Zsombor a 2020/2021-es tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen elvégezte az európai és nemzetközi üzleti jogi mesterszakot (LL.M) angol nyelven.

Angol nyelven felsőfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Menyhárt Ádám Imre

Ügyvéd

dr. Menyhárt Ádám Imre

TAPASZTALAT

A Kapolyi Ügyvédi Iroda ügyvédje.

Befektetési alapkezelők és befektetési szolgáltatók széles körének nyújt jogi tanácsadást. Átfogó ismeretekkel rendelkezik mind az engedélyezési eljárások, mind a napi szintű működés támogatásában.

Számos értékpapír zártkörű és nyilvános kibocsátásában, illetve értékesítésre történő felajánlásában működött közre a kibocsátó, vagy a kibocsátásban közreműködő szolgáltatók jogi tanácsadójaként.

Közreműködött tőkepiaci intézményekben való minősített befolyásszerzési, valamint egyéb engedélyeztetési eljárásban.

Korábban dolgozott jogi szakértőként a Magyar Nemzeti Bankban is.

A Kapolyi Ügyvédi Iroda tőkepiaci csoportjában lát el feladatokat.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogtudományi Karán szerezte 2015-ben. Jogi szakvizsgáját 2019 októberében szerezte meg.

2021 áprilisától a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Angol nyelven középfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Gortva Martin

Ügyvéd

dr. Gortva Martin

TAPASZTALAT

Egyetemi tanulmányai alatt egy magyar tulajdonú ügyvédi irodában látott el gyakornoki feladatokat több mint három éven keresztül, így betekintést nyerhetett a polgári jog különböző területeire, különösen az ingatlanjogi és cégjogi ügyekbe, emellett szerződések szerkesztésében és véleményezésében segédkezett.

Egyetemi diplomájának megszerzése után egy gazdasági jogi praxisú ügyvédi irodában folytatta pályafutását, ahol értékes szakmai tapasztalatra tett szert a társasági jog, az ingatlan- és építési jog, a szerződések joga, a követeléskezelés és a hatósági ügyek területén.

2021-től a Kapolyi Ügyvédi Iroda ügyvédje.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karán szerezte 2018-ban.

2021-ben gazdasági jogi szakjogászi diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogtudományi Karán.

Angol nyelven folyékonyan beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Szekeres-Benczik Vivien

Ügyvéd

dr. Szekeres-Benczik Vivien

TAPASZTALAT

Egyetemi évei alatt gyakornokként a Lajer Ügyvédi Irodánál dolgozott több mint két éven keresztül, ahol szakmai tapasztalatot szerzett a polgári jog különböző területein.

Tanulmányai befejezését követően a Lohn Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltjeként kezdte meg pályafutását, ahol nagyrészt peres és nemperes eljárásokkal foglalkozott.

2020-tól a Kapolyi Ügyvédi Iroda ügyvédje.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2018-ban.

Egyetemi tanulmányai alatt elvégezte az első félévét a Georg-August-Universität Göttingen és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közötti megállapodás alapján folyó német jogi részképzésnek.

Angol és német nyelven felsőfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Darvas Anna

Ügyvéd

dr. Darvas Anna

TAPASZTALAT

Szakmai pályafutását egy londoni székhelyű nemzetközi ügyvédi iroda budapesti irodájában kezdte 2014-ben, ahol főként versenyjogi, bankjog & finanszírozás, továbbá társasági jogi területen dolgozott.

2017-től a Magyar Nemzeti Bank jogászaként a tőkepiaci és kibocsátói jogérvényesítés területén szerzett értékes tapasztalatokat.

2020 óta a Kapolyi Ügyvédi Iroda tőkepiaci csoportjának tagja.


TANULMÁNYOK

Anna 2016-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi Karán diplomázott kiemelkedő eredménnyel.

2019-ben tőzsdei szakvizsgát tett.

2021-ben jeles eredménnyel szakvizsgázott. A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Angol és német nyelven felsőfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Horváth Gábor

Szenior ügyvéd

dr. Horváth GáborTAPASZTALAT

A Kapolyi Ügyvédi Iroda szenior ügyvédje, aki a Corporate M&A csapat irányítását látja el, emellett részt vesz az Iroda energetikai praxisában is. Csatlakozásával a Kapolyi Ügyvédi Iroda továbbra is hatékonyan és magas színvonalon, gyakorlatias szemléletet képviselve képes kiszolgálni az ügyfeleket kiemelkedő komplexitású, illetve ügyértékű tranzakciókban. Az energetikai területen szerzett tapasztalata egyedülálló.

Szakmai pályafutását 1994-ben kezdte a Magyar Távközlési Rt.-nél (ma: Telekom). A szakvizsgáit követően 1997-től 2000-ig a Dél-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-nél (ma: E.ON Dél-dunántúli Földgázhálózati Zrt.) dolgozott jogi tanácsadóként, majd 2000-től az Oppenheim és Társai, illetve a Bán, S. Szabó és Társai Ügyvédi Irodában dolgozott szenior ügyvédként.

Ezt követően 2005-től 2009-ig az E.ON Hungária Zrt. jogi tanácsadója volt, majd 2011-től 2013-ig az egyik globális nemzetközi ügyvédi iroda energetikai csoportjához csatlakozott.

2012-től 7 éven át az ENGIE (GDF SUEZ) cégcsoport jogi tanácsadója, majd jogi vezetője volt.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1994-ben. A jogi szakvizsgáját 1996. szeptemberben szerezte meg.

2000 szeptembere óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Angol nyelven felsőfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Somlóvári Zsófia

Ügyvéd

dr. Somlóvári Zsófia

TAPASZTALAT

A Kapolyi Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje.

Egyetemi tanulmányai alatt több magyar tulajdonú ügyvédi irodában látott el gyakornoki feladatokat, így betekintést nyerhetett cégjogi ügyletekbe, ezen felül szerződések szerkesztésében és jogi tanácsadásban segédkezett.

Egyetemi diplomájának megszerzése után egy sportjogra specializálódott ügyvédi irodában kezdete el pályafutását, ahol profi játékosok számára nyújtott jogi tanácsadást. Értékes tapasztalatokra tett szert a szerződések joga, ingatlanjog és munkajog területén. Ezeken kívül felszámolási eljárások lebonyolításában is részt vett.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogtudományi Karán szerezte 2018-ban.

2019-ben megnyerte az OTDK munkajogi szekcióját.

Angol nyelven folyékonyan beszél.


SZAKTERÜLETEK


dr. Ferenczy Balázs József

Szenior ügyvéd

dr. Ferenczy Balázs JózsefTAPASZTALAT

Szakmai pályafutását jogi előadóként kezdte a Magyar Hitel Bank Rt-nél 1992-ben, ezt követően 1996-tól a Crédit Lyonnais Bank Magyarország Rt. jogtanácsosa volt. 1998-ban meghívást kapott a Gide Loyrette Nouel, párizsi székhelyű nemzetközi ügyvédi irodához, ahol a Local Partnerként a Banking & Finance Team-et vezette 2010-ig. 2010 és 2013 között saját ügyvédi irodájában dolgozott, majd 2013 novemberétől a hazai mobilfizetési szektor piacvezető technológiai szolgáltatója, a Cellum Csoport Jogi Igazgatói feladatait látta el 2019. januárjáig.


TANULMÁNYOK

Jogi diplomáját a Miskolci Egyetemen Állam- és Jogtudományi karán szerezte 1992-ben, szakvizsgáját 1994-ben tette le. A Budapesti Műszaki Egyetemen 2006-ban MBA diplomát szerzett Finance and Management szakon.

Angol nyelven felsőfokon, franciául középfokon beszél.


SZAKTERÜLETEK


Szabó Noémi

Üzletfejlesztési Vezető

Szabó Noémi

TAPASZTALAT


A Kapolyi Ügyvédi Iroda titkárságának vezetője

2015 óta a Kapolyi Ügyvédi Iroda titkárságvezetője. Felügyeli az iroda mindennapi működését, segíti a pénzügyi és- marketing folyamatokat. Angolul felsőfokon beszél.

Minden jog fenntartva. Copyright © 2021 • Kapolyi Ügyvédi Iroda • Web design & Site by DWEB

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Kapolyi Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.